Bouterse zal palmolieproject met India vlot trekken
20 Jul 2014, 00:00
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse zal er persoonlijk op toezien dat het palmolieproject dat met India wordt uitgevoerd, vlot kan worden getrokken. Hij had te horen gekregen dat de zaak in India vastzat, maar uiteindelijk bleek dat het probleem aan de Surinaamse zijde zit. Het staatshoofd zei op een persconferentie zaterdag dat hij over deze kwestie heeft gesproken met de Indiase premier Narendra Modi in Brazilië. Hij heeft beloofd dat de stagnatie zo snel mogelijk wordt opgelost.

Het Indiase Palmoliebedrijf Foods Fats & Fertilizers Ltd (3F group) wacht op een beschikking voor de toegewezen grond in West Suriname. Het gaat om 40.000 ha. Door allerlei omstandigheden bleek dat slechts 10.000 ha toegewezen kon worden aan het bedrijf. Ook het areaal klaarmaken voor productie door Suriname zal te veel tijd in beslag nemen. Intussen hebben gronden die bestemd waren voor dit project een andere bestemming gekregen, onder andere is een deel toegewezen voor het ethanol project.

Bouterse zegt dat de stagnatie zo snel mogelijk zal worden opgeheven. Het gaat om fundamentele problemen waardoor de zaak niet is gaan rollen. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij zal op 8 augustus naar India gaan voor het voeren van besprekingen over diverse concrete projecten in de agrarische sector. De president is optimistisch over de bilaterale samenwerking met India, waarmee Suriname een lange historie heeft. Modi heeft een uitnodiging geaccepteerd om op bezoek te komen in Suriname volgend jaar januari.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May