Contractor verduistert 7000 liter diesel van MNO Vervat
18 Jul 2014, 02:00
foto


Oliemaatschappij SOL heeft aangifte gedaan van verduistering. Het blijkt dat een contractor in dienst bij SOL ruim 7000 liter diesel die bestemd was voor MNO Vervat Coronie, heeft verduisterd. De contractor is aangetrokken om met tankers de brandstof te vervoeren naar Coronie. In deze zaak waren drie personen aangehouden. Het Openbaar Ministerie heeft gemeend de heler op vrije voeten te stellen, terwijl de politie zwart op wit bewijzen overgelegd heeft.

Nadat SOL aangifte deed de vorige week, heeft de politie de zaak in de gaten gehouden. Uit de administratie van MNO Vervat bleek dat vanaf begin dit jaar er een tekort is van ruim 7000 liter diesel. Alle boeken werden open gegooid en men kon niet achter het tekort komen. SOL had het vermoeden dat de brandstof werd gejat en schakelde de politie in. Het bleek dat de chauffeur van de tanker, die twee keren in de week brandstof moest leveren, onderweg naar Coronie aan de Naipalstraat te Kwatta een tussenstop maakte.

Wat er precies gebeurde bij de tussenstop heeft de politie tijdens het onderzoek gade kunnen slaan afgelopen vrijdag. De chauffeur stopte bij een ondernemer in de Naipalstraat. De zoon van de ondernemer en de chauffeur tapten dan de brandstof uit het voertuig. De politie heeft vervolgens de chauffeur achtervolgd tot bij de levering in Coronie, omdat zij precies wilde weten of er ook andere spelers in het spel waren. De chauffeur werd staande gehouden nadat hij de brandstof had geleverd bij MNO vervat. Uit de administratie van MNO vervat Coronie bleek dat er inderdaad minder was geleverd.
De chauffeur werd aangehouden samen met de ondernemer en zijn zoon, maar ze zijn weer op vrije voeten gesteld door het Openbaar Ministerie.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May