Chinese delegatie oriënteert zich op terrein ziekenhuis Wanica
17 Jul 2014, 00:00
foto
Districtscommissaris van Wanica, Roline Samsoedien legt het belang van het ziekenhuis Wanica uit.


Een Chinese delegatie onder leiding van ambassadeur Yang Zigang en afgevaardigden van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben zich georiënteerd op het terrein te Vredenburg waar het ziekenhuis moet verrijzen. Nog steeds gaat het om de haalbaarheidsstudie in orde te krijgen.

De Chinese delegatie heeft van gedachte gewisseld met deskundigen van Buitenlandse Zaken, districtscommissaris van Wanica, Roline Samsoedien en andere belanghebbenden. Bij de Chinese delegatie gaat het om het aantal inwoners van het district, hoe het met de bevolkingsgroei zit, hoeveel mensen er, gelet op de groei van tussen de 35 en 50 procent, er na tien jaren zullen wonen in dit gebied. Ook is er gesproken over de ontsluitingswegen. Na dit bezoek zal er een andere delegatie afreizen naar Suriname. Dan zal het gaan om architecten die het ontwerp van het ziekenhuis zullen presenteren.

Samsoedien maakte kenbaar dat het district echt in ontwikkeling is en dat het niet alleen om Wanica gaat. Het gaat ook om de omliggende districten Para, Brokopondo, Marowijne en Sipaliwini. Daarnaast legden de deskundigen van het ministerie uit dat dit project deel uitmaakt van een stadsplan. De infrastructuur zal aangepakt worden door Dalian.

De noodzaak van het ziekenhuis werd voor de zoveelste keer aangehaald. De ondernemer Sarwen Poenai schonk tien hectare eigendomsterrein aan de staat op 23 maart van het afgelopen jaar. Dit terrein maakt deel uit van een groot areaal van ruim 800 hectare. Na een jaar en ruim een kwartaal is er nog geen aanvang gemaakt met de bouw van het ziekenhuis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May