Suriname haalt banden aan met Braziliaanse ‘denktank’
16 Jul 2014, 20:20
foto
Minister Winston Lackin met leden van het Fundaçao Getulio Vargas. (Foto: Buza)


De Surinaamse overheid wil nagaan op welke manier een samenwerking met het internationaal gerenommeerde Braziliaanse wetenschappelijk instituut Fundaçao Getulio Vargas (FGV), kan bijdragen aan ontwikkeling van belangrijke sectoren. Minister van Buitenlandse Zaken (Buza), Winston Lackin, heeft gisteren in Brasilia een ontmoeting gehad met een delegatie van het instituut.

Het gaat om een voorbespreking in aanloop naar het werkbezoek dat de FGV delegatie op korte termijn aan Suriname zal afleggen. Het instituut is gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen gefocust op de Publieke Sector. Zij richt zich onder andere op de economie en overheidsfinanciën, het ontwikkelen van programma’s voor het verkrijgen van efficiëntie in de overheidssector en het gericht structureren van projecten binnen diverse economische sectoren.

De kennis en expertise van dit Braziliaans Instituut kunnen worden ingezet voor het professionaliseren en het verder tot ontwikkeling brengen van sectoren die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van Suriname, zegt de voorlichting van Buza.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May