Commissie 55 jaar Brokopondo: 'Wat kost ontwikkeling?'
17 Jul 2014, 04:00
foto
Een van de consultatieronden die de commissie heeft gehouden.


De commissie 55 jaar Brokopondo en 50 jaar transmigratie houdt een lezing met als titel 'Wat kost ons die ontwikkeling?'. Ontwikkeling is cruciaal voor elke samenleving die vooruit wil komen. Het is zeker tijd de vraag te stellen wat die ontwikkeling gekost heeft, maar ook aan wie? De inleider Stanley Malone zal zaterdagavond hierop ingaan in Lallarookh ballroom.

Deze lezing past in de rij van activiteiten welke de Commissie zal ontplooien in het kader van 55 jaar Brokopondo en 50 jaar transmigratie. De commissie acht het haar plicht de samenleving, vooral de jongeren te informeren over het ontstaan en de ontwikkeling van het district Brokopondo alsook, over de gevolgen van die ontwikkeling voor mens en samenleving in dat gebied. In 1963 tot het begin van 1964 moesten ruim 28 marrondorpen (ruim 5000 inwoners) transmigreren, voor de bouw van de waterkrachtwerken te Afobaka.

Tijdens deze lezing zullen ook kritische vragen aan de orde komen zoals: Wie komt op voor de rechtmatige ontwikkeling van de mensen die woonachtig zijn in Brokopondo? Hoe willen wij Brokopondo zien over de volgende 50 jaar?
Op 26 juli zal een vertelavond gehouden worden te Klaaskreek. Vervolgens zal de commissie op 27 juli te Klaaskreek de prijzen uitreiken aan de voj-leerlingen van Brokopondo en Atjoni die prijzen hebben gewonnen van de tekenwedstrijd over transmigratie. Ter afsluiting van de eerste reeks van activiteiten verzorgt de commissie van 1 tot 3 augustus lezingen in Kajapatie in het district Sipaliwini.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May