Overleg met houttransporteurs West Suriname vruchtbaar
16 Jul 2014, 10:00
foto
De barricade wordt opgeheven na overleg met de delegatie van Openbare Werken onder leiding van minister Rabin Parmessar. (Foto: BIC Para)


Onderhoud aan de rijweg West Suriname vanaf Zanderij tot Tibiti heeft vanaf januari tot juni, ruim SRD 100.000 gekost. Houttransporteurs hebben SRD 47.530 bijgedragen en de resterende SRD 52.500, komt uit de kas van het commissariaat. Deze informatie is dinsdag bij een onderhoud met truckhouders van houttransporteurs op de rijweg West Suriname gepresenteerd.

Actievoerders van de inheemse dorpen Pikin Saron en Bigi Poika hebben de rijweg in de afgelopen week ter hoogte van het dorp Pikin Saron gebarricadeerd. De actievoerders eisten een betere wegsituatie en het stoppen van houttransport op de weg. Het commissariaat zegt begrip te tonen voor de bezorgdheid van de actievoerders en geeft aan continu aan het onderhoud van de weg te werken en dat de asfaltering van de weg reeds in voorbereiding is.

4 dagen geen houttransporten
Districtsraadslid Harold Jubithana en ressortraadslid Ida Wirip, van Pikin Saron en Bigi Poika ondersteunen een voorstel aan de truckhouders om vanaf donderdag tot en met zondag 20 juli, de wegstrekking vanaf Zanderij tot Tibiti af te sluiten voor houttransport. Binnen deze periode zullen onderhoudswerkzaamheden verricht worden aan de weg. Na maandag mogen transporteurs tot 18.00 uur over de weg, behalve op zon- en feestdagen en bij opening- en sluitingsuren van de scholen.

De transporteurs zijn ingegaan op de voorstellen en zullen een commissie vormen die in de toekomst kan communiceren met de leiding van het district of met dorpsstructuren. Deze commissie zal als vertegenwoordiging van truckhouders een wensenpakket samenstellen. De wensen zullen in tegenwoordigheid van de gewestelijke politiecommandant en dorpsbesturen bespreekbaar worden gemaakt. De leiding van Para vindt het belangrijk dat de dorpsbesturen ook gehoord worden bij het nemen van beslissingen, omdat de West Surinameweg vier inheemse dorpen ontsluit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May