Opruimingscampagne ter bestrijding Chikungunya virus
14 Jul 2014, 16:00
foto
Het BOG en Openbaar Groen zijn bezig met ophalen van banden.


Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) is vandaag samen met Openbaar Groen van Openbare Werken (OW) gestart met opruimingsactiviteiten. Het gaat in eerste instantie om oude autobanden in Paramaribo en omstreken die zullen worden opgehaald. Deze opruimingsactiviteiten houden verband met de uitbraak van de Chikungunya-virus in Suriname.

De ministeries van Volksgezondheid en OW zijn een actieve campagne gestart ter voorkoming van verdere uitbraak van de Chikungunya virus. Volgens John Lecton onderdirecteur Technische Diensten van Openbaar Groen zijn er enkele opties gecreëerd voor hen die met autobanden zitten. Zo kan tegen een kleine vergoeding alle oude autobanden die een gevaar vormen, worden opgeruimd. De vergoeding bedraagt SRD 10. Voorts kan eenieder die over eigen vervoer beschikt nu bij stortplaats Ornamibo terecht om de banden te dumpen. Hiertoe is er een speciale faciliteit bij de vuilstortplaats. De actie gaat door zolang de behoefte bestaat. Lecton zegt dat de actie ook zal worden uitgebreid naar de districten.

Beroep op gemeenschap
Maureen van Dijk, onderdirecteur Programma Ontwikkeling van BOG, drukt vooral de bevolking op het hart om de broedplaatsen van muskieten op te ruimen. "We hebben een serieuze campagne op touw gezet en beschermende maatregelen ingebouwd ter bestrijding van de muskiet die dit virus overbrengt. De focus is op autobanden en andersoortige banden die een broedplaats vormen maar ook waterhoudende voorwerpen die in weer en wind worden gelaten", stelt ze. Hierbij wordt gedacht aan flessen, cups, vaten, emmers, autowrakken, koelkasten.

Er is volgens Van Dijk ook afgestemd met buurtorganisaties. Ook de ressortraads- en districtsraadsleden, districtscommissarissen en andere instanties zijn betrokken bij deze actie. De Medische Zending is eveneens in stelling gebracht om ook de voorlichting in het binnenland te doen. "We weten dat in het binnenland we veelal zitten met wateropvang containers".
De opruimingsfactieactie is gestart vanuit het BOG aan de Rode Kruislaan en zal dagelijks worden voortgezet. Op de gemeenschap wordt er een beroep gedaan om de banden zoveel mogelijk te verzamelen en klaar te zetten voor Openbaar Groen.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May