Nieuwe samenstelling OKB in augustus
10 Jul 2014, 22:30
foto


Brieven zijn onderweg naar politieke partijen over de nieuwe samenstelling van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Minister Edmund Leilis deelde dit donderdag mee in De Nationale Assemblee. Hij gaf hiermee antwoord op een vraag die vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch had gesteld. De bewindsman verwacht dat in augustus de nieuwe samenstelling bekend zal zijn.

Het OKB wordt voorgezeten door Jennifer van Dijk-Silos. Het is niet te verwachten dat Silos zal worden vervangen. De nieuwe samenstelling is nodig aangezien de politieke constellatie is veranderd. Het OKB wordt benoemd voor vijf jaar. Leilis was ook lid van dit college, maar is afgetreden nadat hij minister werd. Stanley Marica moet worden vervangen omdat hij de 65-jarige leeftijd heeft bereikt.

Diverse politieke partijen dringen aan op de nieuwe samenstelling van het OKB en het Centraal Hoofdstembureau. Lothar Boksteen, die voorzitter is van dit instituut is intussen eveneens 65 jaar. Hij moet zoals de wet dat aangeeft worden vervangen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May