Bewoners Livorno klagen over slechte infrastructuur
11 Jul 2014, 08:00
foto
De Dageraadweg is slecht begaanbaar, de bermen zijn overwoekerd en de trenzen begroeid. (Foto: Raoul Lith)


Bewoners van Livorno zijn boos op het ministerie van Openbare Werken (OW), omdat de opschoning van Livorno is opgeschort. Het ministerie was gestart met de werkzaamheden omdat de buurt last heeft van overwoekerde bermen, dichtbegroeide trenzen en slecht begaanbare wegen.

Buurtbewoner Ramdew Jaggernath zegt aan Starnieuws dat er geen schoonmaak activiteiten meer plaatsvinden. “Alleen de grensweg langs de Martin Luther Kingweg is opgeschoond. "Ik zag dat het ministerie van Openbare Werken niets meer deed, dus heb ik het initiatief genomen om contact op te nemen met de afdeling Ontwateringswerken”. Jaggernath zegt dat er beloofd is dat Livorno opgeschoond zal worden, maar er gebeurt niets. "Alles is begroeid en het stinkt”. Buurtbewoners zijn deze situatie al zat, vooral hoe het steeds blijft regenen.

De buurtbewoners willen dat de trenzen bij de sluis aan de Stiviweg opgeschoond worden. Dit is belangrijk voor de afwatering. Jaggernath vraagt ook aandacht voor andere sociale problemen van de buurt. “Er is geen openbaar vervoer, dus moeten de kinderen kilometers afleggen op de slechte wegen in Livorno”, voert hij aan. Jaggernath haalt aan dat de Dageraadweg, een belangrijke verbindingsweg, vol kuilen zit en dringend moet worden aangepakt.

Onderdirecteur van de scholengemeenschap Sanatan Dharm, Radi Ramjat, zegt dat tijdens het verzorgen van les de school last ondervindt van de stank die uit het kanaal komt. “Doordat alles begroeid is, kan het water niet doorstromen naar de rivier” zegt Ramjat. Ook zij wenst dat de trenzen opgeschoond en de wegen aangepakt worden.

Zuleima Deugdzaam
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May