Drie en een half jaar voor beroving en mishandeling
10 Jul 2014, 18:30
foto


Guillermo K. (20) kreeg van rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting van donderdag een celstraf opgelegd van drie en een half jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De veroordeelde had op 11 juli 2012 samen met nog twee anderen een ondernemer beroofd van zijn halsketting en een andere ondernemer mishandeld en gepoogd om zijn halsketting weg te rukken.

Guillermo K. legde veel tegenstrijdige verklaringen af op de rechtszitting. De benadeelden werden op een eerdere zitting ook gehoord door de rechter. Pas op het laatste moment bekende Guillermo K. de feiten gepleegd te hebben. Ook heeft hij aanwijzingen gegeven en de namen van zijn medeverdachten doorgespeeld. De veroordeelde wist echter bijkans twee jaren lang uit handen van de politie te blijven, door zich schuil te houden.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, eiste vier jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht tegen de veroordeelde. Zij merkte op dat de bekentenis van Guillermo K. niet spontaan gekomen is. Nadat hij merkte dat hij veroordeeld zou worden, wilde hij niet alleen gestraft worden. Pas toen legde hij een volmondige bekentenis af. “U hebt geprobeerd om ons steeds op een dwaalspoor te brengen. Het noemen van de namen van de twee andere verdachten maakt dit feit niet minder ernstig. U bent twintig jaar en schoolgaand en dan doet u zoiets. Het Openbaar Ministerie is niet afhankelijk van de bekentenis van de verdachte, want wij hebben al genoeg bewijzen”, voerde Rathipal aan.
In zijn laatste woord zei de veroordeelde: “ Sorry dat het zo is gegaan. Het zal nooit meer gebeuren”.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May