Brandweer treft voorbereidingen voor post in Moengo
10 Jul 2014, 08:00
foto
Een delegatie van de brandweer in gesprek met districtscommissaris van Marowijne, Theo Sondrejoe.


Het Korps Brandweer Suriname heeft serieuze plannen om zich te vestigen in Moengo. Het bauxietstadje ontbeert al enkele jaren brandweer diensten. Sinds Suralco al enkele jaren uit Moengo is, is er geen brandweerpost meer. De gemeenschap is, met alle gevolgen van dien, nu aangewezen op de brandweerpost van Albina die op 45 km afstand verwijderd is.

Een delegatie van de brandweer heeft gesprekken gevoerd met districtscommissaris (dc) Theo Sondrejoe van Marowijne en heeft zich georiënteerd bij de in aanbouw zijnde brandweerpost. De bouw ligt al enkele jaren stil vanwege financieringsproblemen. De dc zegt dat de besprekingen vruchtbaar waren. "Echter zijn er enkele hobbels die wij moeten overbruggen. Zo is de brandweer op zoek naar een geschikte ruimte om een pand te huren. Hiermee wil ze alvast voet aan wal zetten te Moengo. Ondertussen wordt ook gekeken in welke mate de in aanbouw zijnde kazerne gebruiksklaar kan worden gemaakt", merkt de dc op.

De afgelopen periode hebben personen voornamelijk van het district via een sollicitatieoproep zich opgegeven om te dienen binnen het korps. De dc zegt dat hij meer dan honderd verklaringen voor goed gedrag heeft getekend voor mensen die zich hebben opgegeven voor dit korps. Hij hoopt dat de stappen die nu worden gezet ertoe zullen leiden dat binnen afzienbare tijd de brandweer zich weer vestigt in Moengo. Ruim drie weken terug heeft een brand op Moengo gewoed die zeven panden met de grond gelijk heeft gemaakt.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May