Duitsland geeft Braziliaans voetbal doodsteek
08 Jul 2014, 19:13
foto
Bij meer dan 200 miljoen Brazilianen was dit het gevoel bij de semi-finale wedstrijd tegen Duitsland. (Foto: Reuters)


Het is gebeurd! De vernedering was nimmer zo verpletterend. David Luiz valt op zijn knieën en bidt. Zo ook Luiz Gustavo. Oscar in tranen evenals andere teamgenoten die bij elkaar komen in een hoopje ellende. De semi-finalewedstrijd tegen Duitsland is voorbij: 7-1.

Het is ongelofelijk. Seleçao voelt zich verward en vernederd. De Duitse spelers staan in de rij om de Braziliaanse coach Luiz Felipe Scolari te omhelzen. Wat kunnen ze nog tegen hem zeggen? De ploeg van Joachim Löw kan haast niet geloven wat ze heeft neergezet.

Was de wedstrijd al in de eerste 24 minuten voorbij, de marteling van de Brazilianen was dat duidelijk nog niet. Na het laatste fluitsignaal is het 7-1. Een wereldrecord, de grootste nederlaag uit de geschiedenis van het Braziliaanse voetbal. De trots van de ‘Gouden Kanaries’ en die van 200 miljoen Brazilianen is zoek. De koelbloedigheid van de Duitsers zal hen de rest van hun leven bijblijven.

Het was een gênante vertoning van het land van Pelé en Ronaldo. Een storm van ellende in het land van de samba..., in het land van het voetbal..., in het gastland van WK...
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May