Suriname oogst 13 goud op zwemkampioenschappen
08 Jul 2014, 14:00
Yaël Touw Ngie Tjouw wist in totaal 10 gouden plakken, 1 bronzen en 5 Cisc-records te pakken op Barbados.

Ook op de vijfde dag heeft de Surinaamse zwemploeg goud binnengehaald op de 20ste Caribbean Island Swimming Championship (Cisc). De laatste dag van het toernooi was goed voor 4 goud en 1 brons in Barbados Aquatic Centre. In totaal heeft Suriname 22 medailles gewonnen; 13 goud, 6 zilver en 3 brons. Met 167 punten is het land op de 10de plaats geëindigd.

Het is Yaël Touw Ngie Tjouw gelukt om nog 3 gouden plakken te winnen op de nummers 200m IM, 100m vrijeslag en 50m vlinderslag van de jongens 11-12 jaar. Op de 200m IM, waar hij 2:19:22 klokte, wist hij tevens zijn 5de Cisc-record te verbreken. Het 4de gouden plak van de dag eiste Irvin Hoost op bij je jongens 13-14jaar 50m vlinderslag. Renzo Tjon A Tjoe voegde daar de bronzen medaille aan op de 50m vlinderslag. De broeders Dominice en Abraham Mc Leod van Trinidad & Tobago waren hem net enkele 10de seconden voor bij de finish.

Yaël ontving het kampioenstrofee uitgereikt voor de meest behaalde punten in zijn leeftijdscategorie, jongens 11-12 jaar. Hij won in totaal 10 gouden medailles met 5 Cisc- records en 1 bronzen plak. Yaël is de eerste zwemmer uit Suriname aan wie zo een trofee is uitgereikt dit toernooi. Eerder dit jaar behaalde Yaël ook als eerste zwemmer van Suriname het kampioenstrofee van de jongens 11-12 jaar bij de Carifta Swimming Games te Aruba.

Irvin Hoost heeft 2 goud en 1 brons, Evita Leter 1 goud en 3 zilver, Kenzo Simons 3 zilver en Renzo Tjon A Joe 1 brons . Verder hebben Raiz Tjon A Joe en Unique Soetosenojo zich kunnen plaatsen in de finales op enkele onderdelen.