Blijd en Sedoc ontheven als directie Santo Boma
08 Jul 2014, 01:00
foto


Regillio Blijd, directeur van Centrale Penitentiaire Inrichting (CPI) Santo Boma, en onderdirecteur Krista Sedoc zijn met onmiddellijk ingang ontheven uit hun functie. De ontheffing hing al een tijdje boven hun hoofd maar is nu per presidentiële resolutie bekrachtigd. De functies worden waargenomen door Otmar Ling als directeur en Joyce Pane-Alfaisie als onderdirecteur.

Paulus Pinas onderdirecteur bij Justitie en Politie belast met Delinquentenzorg bevestigt de ontheffing. Sedoc en Blijd zijn volgens Pinas ter beschikking gesteld van de directeur van Justitie en Politie Inez Huisden-Sedney. Pinas zegt dat de leiding van het ministerie niet tevreden is met het functioneren van deze ambtenaren. “De ontheffing was ruim een jaar reeds ingegeven middels een missive van de Raad van Ministers. De daad is nu bij het woord gevoegd en heeft de president het besluit nu bekrachtigd. De ambtenaren zijn reeds op de hoogte van de ontheffing”.

Minister Edward Belfort had eerder aangekondigd dat er mutaties zouden plaatsvinden binnen de leiding bij de verschillende strafinrichtingen. Wie niet past binnen het nieuwe beleid, dat vooral te maken heeft met resocialisatie, zal plaats moeten maken. Het ministerie is nu bezig een goed opgezet resocialisatieplan door te voeren. Hierin zullen strafinrichtingen een metamorfose ondergaan. Zij zullen getransformeerd worden tot correctie centra. Tijdens een workshop van het ministerie op 4, 5 en 6 juni is dit onderwerp uitputtend aan de orde geweest. Pinas zegt dat ook penitentiaire ambtenaren die niet voldoen aan de voorwaarden en de kans van slagen van dit plan stagneren, zullen worden gemuteerd. Er zullen gedegen trainingen verzorgd worden. De penitentiaire ambtenaren zullen worden bijgeschoold in de uitvoering van dit plan.

Ala D-Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May