CBvS wil meer inzicht in financiële stabiliteitsfunctie
08 Jul 2014, 06:00
foto


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) houdt een tweedaagse bijeenkomst om inzicht in de financiële stabiliteitsfunctie te versterken. De bank heeft onlangs de afdeling Financiële Stabiliteit ingesteld. De onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder andere regelgeving en toezicht op de financiële sector, macro prudentieel beleid (gericht op voorkoming van crises in het financieel systeem als geheel), gerelateerde analyse alsook het kader voor crisisbeheersing.

De CBvS houdt de internationale conferentie in samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en met de steun van het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken, Handel en Ontwikkeling. De conferentie met workshops wordt vanmorgen geopend in Marriott Courtyard hotel en is getiteld Financial
Stability in Suriname: Challenges Ahead
.

Na de inleidende toespraken van bankpresident Gillmore Hoefdraad en de vertegenwoordiger van de High Commissioner van Canada, zal de conferentie worden voortgezet met presentaties. Deskundigen op het gebied van financiële stabiliteit van verschillende internationale financiële instellingen, zoals het IMF, het Caribbean Regional Technical Assistance Center, de Bank of Jamaica en de Bank van Slovenië. De agenda zal verder nog bestaan uit stress testing voor het meten, analyseren, en beperken van systeemrisico's in de financiële sector van Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May