Dino Oedit nu officieel substituut griffier DNA
07 Jul 2014, 22:30
foto
Dino Oedit is officieel beëdigd als substituut griffier.


Dino Oedit heeft vandaag in een speciale vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) de eed als substituut griffier afgelegd in handen van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Al geruime is hij belast met de werkzaamheden van substituut griffier.

Vicepresident Robert Ameerali en diverse fractieleiders feliciteerden Oedit met de beëdiging. Hij was hoofd van de Juridische dienst van het parlement en door een open vacature heeft hij de stap gemaakt naar de functie van substituut griffier. “Het is een hele eer voor mij om invulling te geven aan deze functie in het hoogste college van staat”, zegt Oedit. Hij moet de griffier ondersteunen en meehelpen de administratieve zaken van de De Nationale Assemblee bij te houden.

André Misiebaka (waarnemend fractieleider Mega Combinatie), gaf aan dat Oedit de nodige ondersteuning van zijn combinatie zal krijgen en wederzijds wordt dat ook verwacht. Carl Breeveld van de DOE-fractie merkte op dat de beëdiging een nieuwe mijlpaal is in het leven van Oedit en ook een aanwinst voor het parlement.

Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Radjietsingh benadrukte dat Oedit het werk van de griffie onder de knie heeft en twijfelt er niet aan dat hij zijn werkzaamheden correct zal voortzetten. Hij spoorde jongeren aan om door te studeren om zo ook op een jonge leeftijd een belangrijke functie te kunnen bekleden. Oedit neemt als substituut griffier links plaats naast de voorzitter van De Nationale Assemblee.

Zuleima Deugdzaam
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May