108 huizen Nickerie lopen schade op door rukwinden
06 Jul 2014, 19:00
foto
Het crisisteam onder leiding van dc Wedperkash Joeloemsingh (2e van links) op een spoed persconferentie vandaag. Naast hem gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop.


Districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh van Nickerie heeft zondag tijdens een persconferentie meegedeeld dat 108 huizen schade hebben ondervonden van de rukwinden eerder op de middag. Twee personen hebben verwondingen opgelopen. Verschillende wijken kwamen zonder elektriciteit te zitten. In alle vijf ressorten van het district zijn er meldingen. De dc heeft een crisisteam ingesteld op het hoofdbureau van de politie.

Wageningen is het zwaarst getroffen. Daar zijn dertig woonhuizen met schade genoteerd. Een dak is compleet weggerukt, terwijl bij de rest van de huizen zinkplaten losgeraakt is. In Nieuw Nickerie zijn twee woningen hun daken kwijt, zes daken zijn voor de helft weggewaaid en van twintig huizen gaat het om enkele zinkplaten.

Het crisisteam dat de dc heeft ingesteld, bestaat verder uit de gewestelijke politiecommandant, de brandweercommandant en vertegenwoordigers van het Nationaal Leger. De dc gaf aan dat de mensen nu ervoor moeten kiezen om hun woning tegen rukwind te verzekeren. Het is de vierde keer in twee en half jaar dat Nickerie getroffen is door rukwinden. Het dak van het ziekenhuis dat ook schade had ondervonden, is intussen hersteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May