Braziliaans veebedrijf oriënteert zich te South Drain
07 Jul 2014, 04:00
foto
Minister Soeresh Algoe, parlementariër Rashied Doekhie en de Braziliaanse vertegenwoordigers van Bubras te South Drain.


Met het oog op de potentie van het district Nickerie en de oplevering van het modern slachthuis in december, wil minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij, de veestapel danig opkrikken. Te South Drain zijn daartoe mogelijkheden bekeken.

De bewindsman heeft samen met een delegatie van het Braziliaanse veebedrijf Bubras een bezoek gebracht aan South Drain. Bubras is gespecialiseerd in rasverbetering van zowel melk- als slachtvee. Minister Algoe vindt dat Surinaamse veehouders veel meer kunnen halen uit een kwalitatief betere veestapel.

Hij heeft ook een onderhoud gehad met de op te richten coöperatie van veehouders in Nickerie. Bramdew Rampedarath is de trekker van de coöperatie. Algoe heeft afgelopen weekend een werkbezoek gebracht aan het rijstdistrict.

Tijdens zijn bezoek heeft hij ook certificaten uitgereikt voor de training in plantvermeerdering en plantkastechnieken. In totaal hebben 35 cursisten het certificaat behaald. Het ministerie draait landelijk deze trainingen. De bewindsman wil dat burgers producten gebruiken “die we zelf planten, waardoor we kunnen bezuinigen op importen.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May