Nickerie krijgt tractoren voor productie
06 Jul 2014, 02:00
foto
Minister Soeresh Algoe geeft de sleutels van de tractoren aan districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh.


Nickerie heeft zijn deel van de tractoren uit Iran ontvangen. Het is de bedoeling dat alle districten een aantal tractoren krijgen om ingezet te worden voor de productie. Iran heeft vorig jaar 40 tractoren geschonken aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Minister Soeresh Algoe van LVV heeft de sleutels van Nickerie’s aandeel (7 tractoren), overgedragen aan districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh. De bewindsman hoopt dat de machines worden ingezet met het doel dat hij beoogt; inzetten om vooral kleine producenten te helpen bij de teelt. Joeloemsingh heeft toegezegd dat vanuit het commissariaat een beheerssysteem zal worden opgesteld om de tractoren daadwerkelijk in te zetten voor het beoogde doel.

De bewindsman heeft ook de uitreiking van grondpapieren door het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer bijgewoond. In totaal hebben 270 Nickerianen hun grondpapieren gehad. Algoe heeft de noodzaak van grond voor het opvoeren van de productie wederom benadrukt. Zijn ministerie speelt een belangrijke rol bij het adviseren voor bereidverklaringen voor landbouwarealen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May