PING niet ontmoedigd door wegblijven publiek
05 Jul 2014, 01:00
foto
Ramsoender Jhauw, voorzitter van PING, wil de nieuwe leider van het land worden. (Foto: Zuleima Deugdzaam)


Bij de opening van het eerste centrum van de Partij voor Integriteit Nationale Motivatie en Gelijke kansen (PING) in het Surishopping gebouw aan de Latourweg, is niemand komen opdagen. “Ik heb een verkeerde tijd gekozen, want zo te zien zijn de mensen nog op het werk. De bedoeling was dat ons eerste partijcentrum feestelijk geopend werd", zegt Ramsoender Jhauw, voorzitter van PING. De verrassing voor de mensen van de buurt is dat ze gratis gebruik kunnen maken van de cyber die gevestigd is in het partijcentrum.

Ping gaat de komende verkiezingen alleen in omdat zij geen combinatie wil vormen met andere partijen. De partij wil ook geen samenwerking met DOE, omdat die volgens Jhauw geen durf zou hebben. “Ik ben een christen, maar Ping is geen christelijke partij. Ping is een partij met principe, dus elke man of vrouw met principe, maakt niet uit welke bevolkingsgroep of geloof, mag zich aansluiten bij de partij”, zegt Jhauw. Zondag is de eerste massameeting te Kwamalasamutu. De indianen als eerste bewoners van het land zijn de meest verwaarloosde groep, dus is PING van mening dat ze naar deze groep moet omkijken.

Bestrijding corruptie
In de planning staat het installeren van kernen. Jhauw zegt dat de partij al uitnodigingen heeft gekregen van alle districten. Hij geeft ook zelfverzekerd aan dat Ping groot en gewild is bij de samenleving en dat kernleden van andere partijen voor PING zullen stemmen. “Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg, ik ben transparant en heb geen dubbele agenda. Wij moeten Suriname goed maken voor ons zelf en dan zal het automatisch ook goed worden voor het nageslacht”.

Ping gaat zich sterk maken bij de komende verkiezing om corruptie te bestrijden. De partij gaat voor privatisering van de staatsmedia, omdat er propaganda wordt gemaakt en eenzijdige informatie wordt verstrekt aan de samenleving. “Ik heb geen Bakana tori nodig om me te beschermen. Wij gaan voor een vrije pers”.

Land heeft Jhauw nodig
Het probleem van Suriname is de factor mens volgens Jhauw. Door de factor mens heb je corruptie en daardoor armoede. Jhauw garandeert dat de samenleving op de politieke podia meer te weten gaat komen over de politieke schandalen van de regering. "Dit land heeft een andere leider nodig, een eerlijke, oprechte en transparante leider en dat ben ik. De mensen willen PING hebben, want hun ogen zijn geopend. De samenleving heeft de Front regering afgestraft tegen corruptie en zal dit ook doen met de regering Bouterse".

Over het verliezen van het kort geding over uitsluiting van Surishopping bij de gunning van brandweer equipment, heeft Jhauw ook een verklaring. "Een deel van de rechters is corrupt en ik ga in hoger beroep want ik heb alles zwart op wit. Alleen hoop ik dat de zaak niet weer in handen komt van een corruptieve rechter. We hebben vijf tot zes keer materiaal geleverd voor de Brandweer en plotseling mag het niet meer. De voorzitter van de brandweerbond heeft mij zelf ook gelijk gegeven. Het zijn dezelfde spullen met dezelfde barcode en dan nog heeft NV Flex een hogere prijs en krijgt de gunning. Dit kan echt niet is pure corruptie", stelt Jhauw.

Zuleima Deugdzaam
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May