Verdachte vrijgesproken in berovingszaak
05 Jul 2014, 10:00
foto


Ana L. is vrijgesproken door rechter Sieglien Wijnhard. Zij achtte de feiten niet wettig en overtuigend bewezen. De veroordeelde werd ervan beschuldigd dat zij samen met twee gemaskerde mannen een beroving gepleegd had. Zij ontkende vanaf het begin enige betrokkenheid gehad te hebben in deze zaak.

De benadeelde had bij de politie verklaard dat Ana L. haar hand in zijn broekzak stopte om het geld van hem af te pakken. Op de rechtszitting zei hij dat het niet om haar ging. Ook raadsman Raoul Lobo voerde aan dat de benadeelde totaal iets anders verklaarde tegenover de rechter. “Zijn eerdere verklaringen bij de politie klopten totaal niet meer”, voerde Lobo aan.

Ana L. gaf haar tranen de vrije loop. In haar laatste woord zei zij: “Ik vind het erg dat de benadeelde niet eerder had gezegd dat ik onschuldig ben. Maar, gelukkig heeft hij het op de rechtszitting gezegd. Ik heb nu mijn vrijheid terug”, zei Ana L., haar tranen wegvegend. Het Openbaar Ministerie had in deze zaak ook al vrijspraak geëist.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May