Advocaat Pick noemt herkenning verdachte twijfelachtig
04 Jul 2014, 05:00
foto


Raadsman Benito Pick heeft op de rechtszitting van donderdag zijn dupliek gehouden in de zaak waarin Donavan C. terechtstaat. Hij wordt ervan verdacht samen met Eric N. en Jurgen S. een beroving gepleegd te hebben bij een autosloperij. Volgens de advocaat is het Openbaar Ministerie (OM) ingegaan op de herkenning van zijn cliënt, terwijl de verklaringen van de benadeelden over de herkenning erg twijfelachtig is.

Pick voerde aan dat de benadeelde eerst verklaard had dat hij de verdachte niet herkend had. Daarna vertelde de benadeelde dat hij Donovan C. van de zijkant had gezien, toen hij zijn masker verwijderde. Bij de spiegelconfrontatie zou hij Donovan C. aangewezen hebben, nadat de verbalisant hem verteld had dat deze verdachte aangehouden was in een berovingszaak. Volgens Pick kan het OM niet uitgaan van deze verklaringen, omdat deze twijfelachtig zijn.
In zijn laatste woord merkte Donovan C. op dat hij onschuldig terechtstaat en dat hij naar huis wil gaan. Eerder op de rechtszitting bleek dat Eric N. de chauffeur was die een rit gereden had.

Toen voerde het OM aan dat Donovan C. bij het zien van de politie, de benen nam. Ook de medeverdachte Eric N. had eerder verklaard dat hij de verdachte gereden had. Nadat de verdachte terugkwam in het voertuig merkte Eric N. op dat hij een portemonnee bij zich had. Ook het dolkmes zag Eric N. bij Donovan C.. Donovan C. zou samen met Jurgen S. een sloperij binnen zijn gestapt en de eigenaar op klaarlichte dag hebben beroofd. Toen de beroving plaatsvond, was er een klant in de zaak. De benadeelden en de klant zijn al eerder op de rechtszitting gehoord. Rechter Sieglien Wijnhard doet op 17 juli een uitspraak in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May