Surinaamse delegatie feestelijk verwelkomd op Cuba
03 Jul 2014, 10:00
foto
Welkomstfeest voor de Surinaamse delegatie in Santiago de Cuba.


Op typisch Cubaanse wijze zijn de Surinaamse deelnemers aan het Fiesta del Fuego verwelkomd. In Casa del Caribe, het regionaal cultureel centrum in Santiago, hebben de organisatoren van het festival woensdagavond een informeel welkomstfeest gehouden. De Cubanen hebben tegelijk met bruisende optredens de toon gezet voor de 34ste editie van het Fiesta del Fuego waarbij Suriname centraal staat.

“Vanavond brengen we eer aan Suriname”, sprak Orlando Verges Martinez, directeur van Casa del Caribe de aanwezigen toe. De cultuurbaas gaf de Surinaamse delegatie een vrijbrief voor het festival van kunst en cultuur. “Suriname heeft een goede eerste indruk gemaakt. Welkom in het huis van het Caribisch gebied. Doe wat je wil.”
Artiest Ernie Wolf zegt dat de Cubanen vuurwerk mogen verwachten van Suriname. “We hebben veel tijd gestopt in het oefenen. Men zal zeker genieten van wat wij te bieden hebben.”

Minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin, is onder de indruk van het Cubaans welkom. “Je ziet dat cultuur hier leeft. Het cultureel erfgoed en de uitingen zijn rijk. Maar ze zullen het unieke van Suriname zien.”
Voor Verges is het uitwisselen van cultuur de beste manier om van elkaar te leren. Cuba en Suriname weten nog te weinig van elkaar. “Internet maakt de mensen lui. Natuurlijk kom je veel te weten over elkaar op de web. Mensen berusten zich erin dat ze alles online kunnen doen. Maar relaties en cultuur kun je niet via internet doen. Je moet fysiek participeren als je naar elkaar wil groeien.” In de middag wordt met een gala in Heredia, het schouwburgcomplex van Santiago, Fiesta del Fuego officieel gestart.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May