Applaus voor Suriname bij opening perscentrum festival
02 Jul 2014, 00:00
foto
Suriname presenteert zich bij de opening van het perscentrum. (Foto: René Gompers)


Suriname heeft een goede 'first impression' gemaakt in Santiago de Cuba. Met optredens van Cubaanse en Surinaamse artiesten is dinsdagmiddag het 'Fiesta del Fuego' perscentrum geopend. Suriname oogstte heel veel bewondering en applaus van nieuwsgierigen en de aanwezige pers. Het perscentrum is ondergebracht in het 'Palacio de la Computacion,' het computer- en internetcentrum van Santiago de Cuba.

Orlando Verges Martinez, directeur van Casa del Caribe, deelt mee dat er uiteindelijk dertig landen zullen meedoen aan het evenement. 65 groepen zullen op meer dan veertig verschillende locaties optreden in Santiago. Suriname is goed vertegenwoordigd met ruim 200 personen. "Diplomatieke relaties zijn van groot belang", merkt Stanley Sidoel, directeur van Cultuur op. "Maar de relatie tussen mensen is intenser en duurt langer. Cultuur is een essentieel instrument in het versterken van de relaties tussen onze volkeren", stelt Sidoel.

De 34ste editie van Fiesta del Fuego, ook wel Festival del Caribe genoemd, is opgedragen aan Suriname. Okobua geleid door Ernie Wolf en de Inheemse groep Paramuru kregen veel bewondering en een daverend applaus voor hun kort maar zinderend optreden. "We hebben ons goed voorbereid", vertelt Sidoel aan journalisten. "U heeft een beetje geproefd van Suriname. De komende dagen zult u de rijke cultuur van ons land meebeleven", belooft hij.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May