Godo-leden keuren gevoerd beleid goed
30 Jun 2014, 22:00
foto
De directeur van Godo, Frits Terlaan


Het bedrijfsresultaat van Godo Coöperatieve Spaar- en Kredietbank G.A., bedraagt na belastingen voor 2013 ruim SRD 0,7 miljoen (SRD 654.367,00). Het nettoresultaat zal op voorstel van het bestuur, toegevoegd worden aan de algemene reserve. Het aansprakelijk vermogen is gegroeid, doordat de betaalde entreepenningen met 11% toenamen tot SRD 2,1 miljoen. Het aantal leden steeg met 8% tot 84.271. Zij vertrouwden SRD 262,8 miljoen toe aan Godo.

Van de toevertrouwde middelen bestond 54% uit vreemde valuta. Het aandeel van de euro in het totaal was 36%. Godo beschikt ook over ruim voldoende liquiditeits- en kapitaalbuffers om de vereiste verdere schaalvergroting van de bedrijfsvoering te realiseren. Algemeen-directeur Frits Terlaan heeft bij de algemene ledenvergadering van Godo in Thalia, deze resultaten over het boekjaar 2013, gepresenteerd en noemde ze “bevredigend”. Tijdens de algemene ledenvergadering van 29 juni, is Marlon Romeo herkozen als ondervoorzitter van het bestuur en Eric Rudge als lid van de Raad van Toezicht. De leden hebben de jaarstukken van de onderneming goedgekeurd.

Huizen en vervoersmiddelen
Godo heeft gedurende het verslagjaar voor SRD 69 miljoen aan kredietovereenkomsten afgesloten; SRD 15 miljoen meer dan in 2012. Het uitstaande kredietbedrag steeg per saldo met SRD 24 miljoen of 24% tot SRD 123,5 miljoen. De kredietportefeuille bestond voor 62% uit hypotheken, 33% uit persoonlijke leningen en voor het overige uit rekening-courantkredieten. De kredieten waren vooral bestemd voor de financiering van woningen en vervoermiddelen.

De bank richt zich op een duurzame verbetering van haar dienstverlening en heeft geïnvesteerd in uitbreiding en modernisering van de bedrijfsactiviteiten. Er wordt daarnaast gewerkt aan versterking van de concurrentiepositie. Het doel is een solide basis te leggen voor de gezonde bedrijfseconomische ontwikkeling op wat langere termijn. In dit kader is onder meer een project opgestart om het gehele leningsaanvraagproces efficiënter en effectiever te doen plaatsvinden, zodat cliënten optimaal bediend worden, staat in het jaarverslag. Bij de marketing van de kredietproducten wordt nauw samengewerkt met onder meer handels- en productiebedrijven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May