Suriname centraal op 'Fiesta del Fuego'
29 Jun 2014, 10:00
foto
De persvertegenwoordigers zijn gereed voor vertrek naar de 'Fiesta del Fuego' op Cuba.


Suriname is dit jaar goed vertegenwoordigd op de 34ste Fiesta del Fuego in Cuba. De mediabedrijven STVS, SRS, de Ware Tijd en Starnieuws zullen vanuit Santiago verslag doen van het cultureel festival. De vertegenwoordigers van de pers zijn met een chartervlucht van de SLM vertrokken naar Santiago, de stad waar het evenement plaatsvindt.

Fiesta del Fiego, ook wel Festival de Caribe, is op Carifesta na het grootste culturele en artistieke spektakel van het Caribisch Gebied. Suriname staat dit jaar centraal op dit festival. Honderden artiesten en intellectuelen uit twintig landen zullen een week lang aan cultuuruitwisseling doen op het Caribische eiland. Santiago wordt geografisch het 'hart van het Caribisch Gebied’ genoemd. Religie, geschiedenis, mystiek, muziek en verschillende andere kunstvormen zullen op een aparte manier bij elkaar gebracht worden tijdens het 'feest van vuur'.

“Dit festival, het grootste in zijn soort in Latijns-Amerika, is een plaats voor de samenkomst van alle uitingen van artistieke cultuur, ter verdediging van haar identiteit,” schrijft het Cubaanse ministerie van Cultuur. “Het is een evenement om solidariteit, diversiteit, vriendschap en hoop uit te drukken.”

Het Fiesta del Fuego wordt georganiseerd door de Cubaanse ministerie van Cultuur. Hoogtepunten op het festival zijn de 'vuurparade' en het 'verbranden van de duivel' op de laatste dag. Het cultureel festijn begint op 3 juli en duurt tot 9 juli. Voor Starnieuws is René Gompers in Cuba.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May