First Lady ondersteunt project distance learning te Galibi
26 Jun 2014, 21:00
foto
First Lady Ingrid Waldring-Bouterse met de vertegenwoordiger van Spang Makandra, Lolita Kayamare. (Foto: Bureau van de First lady)


First Lady van Suriname, Ingrid Waldring-Bouterse heeft met medewerking van het Directoraat Openbaar Groen, het project ‘distance learning for rural Youth’ ondersteund. Het project is een initiatief van de projectgroep Spang Makandra en is bedoeld voor de jeugd van Galibi. Het project heeft als doel het stimuleren van de bewustwording voor een schoon milieu en gezond leven. Met medewerking van het directoraat, zijn vuilnistonnen en vuilgrijpers geschonken. Lolita Kayamare, vertegenwoordiger van Spang Makandra, nam de goederen vanmorgen in ontvangst.

Eerder op de dag zijn Carissa Etienne, algemeen directeur van de Pan American Health Organization (Paho) en Guillermo Troya, Paho-vertegenwoordiger voor een kennismakingsbezoek ontvangen door Waldring-Bouterse. Carissa is op werkbezoek in Suriname in verband met de ‘Caribbean Sub-regional Managers Meeting’ , die voor het eerst gehouden wordt in Suriname.

Er is bij het bezoek gesproken over de gezondheid van het Surinaamse kind, gezonde voeding, gelijkheid en duurzaamheid en gemeenschapsparticipatie (Child health, Healthy food, Equity and Sustainability in Community participation), zegt de voorlichting van het Bureau van de First lady.

Sylvana Britton was de laatste gast van de First lady. Deze artieste overhandigde haar een album getiteld ‘Siri fu Kaswinika.’
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May