Algerije langs Zuid-Korea; heeft 8e finale in het vizier
22 Jun 2014, 19:00
Islam Slimani uitgeroepen tot 'man of the match' krijgt de felicitaties van zijn teamgenoten, nadat hij de score had geopend.

Algerije was in de tweede ontmoeting na een 3-0 ruststand, met 4-2 te sterk voor Zuid-Korea. De Noord-Afrikanen hebben door deze overwinning zicht op een plek in de volgende ronde.

Algerije begon heel fris aan de ontmoeting en liet geen twijfel bestaan over zijn intenties om beslag te leggen op de drie punten. In vergelijking met de wedstrijd tegen België, lieten de Algerijnen een heel ander spelbeeld zien. De ploeg was aanvallend en zette de Zuid-Koreanen het vuur na aan de schenen. In de 26ste minuut opende Islam Slimani de score voor Algerije: 0-1. Nauwelijks bekomen van de tegenslag incasseerde Zuid-Korea 2 minuten later doelpunt nummer twee toen Rafik Halliche met het hoofd scoorde: 0-2. De Algerijnse honger was echter nog niet gestild, dus schoof Abdelmoumene Djabou in de 38ste minuut het leder in het doel: 0-3, bij welke stand ploegen de pauze ingingen.

Na de rust kwam een herboren Zuid-Korea het veld op en reduceerde de achterstand na 5 minuten spelen via Son Heung-Min: 1-3. De spanning was toen helemaal terug, want de Zuid-Koreanen gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Yacine Brahimi stak er een stokje voor en bracht Algerije na mooi combinatiespel op 1-4. Tien minuten later had Koo Ja-Cheol namens Zuid-Korea het laatste woord en bepaalde de eindstand op 2-4.