Voorbeschouwingen wedstrijden dag 12
23 Jun 2014, 12:00
foto


Op de twaalfde dag van het WK staan 4 wedstrijden op het programma. De resterende ontmoetingen in groep A en B worden simultaan afgewerkt. De wedstrijd tussen Spanje en Australië wordt tegelijkertijd als de wedstrijd tussen Nederland en Chili om 13:00u gespeeld. In groep B worden de wedstrijden tussen Kameroen - Brazilië en Kroatië vs Mexico tegelijkertijd om 17:00u afgewerkt.

Australië vs Spanje
Voor Spanje en Australië valt er geen eer te behalen, maar vervullen zij slechts een administratieve taak. Desondanks zou het een spannend treffen kunnen worden, want Australië ziet na de wedstrijden tegen Chili en Nederland waarbij het de tegenstanders behoorlijk moeilijk maakte, maar uiteindelijk toch verloor, nu zijn kans schoon om alsnog punten te halen in deze eindronde.

Aangezien Spanje een morele kater heeft opgelopen is het niet ondenkbaar dat Australië deze ontmoeting wint. Echter zou het kunnen dat de reserve spelers die nu pas door bondscoach Vicente del Bosque worden ingezet, zich willen bewijzen. Het belooft dus een aantrekkelijke wedstrijd te worden.

Nederland vs Chili
Nederland en Chili moeten in het onderlinge treffen uitmaken wie de groep als winnaar afsluit. Nederland heeft in twee wedstrijden evenveel systemen uitgeprobeerd, wat aangeeft dat bondscoach Louis van Gaal nog zoekende is. Tegen Spanje heeft de 5-3-2 opstelling perfect gewerkt en was de tegenstander kansloos. Echter heeft dezelfde opstelling Oranje bijna de das om gedaan tegen Australië, waardoor Van Gaal moest ingrijpen. Het is dus even afwachten wat het vandaag wordt. Chili heeft ook een perfecte score uit 2 gespeelde wedstrijden. De Zuid-Amerikanen hebben vooral tegen Spanje laten zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Over 2 wedstrijden heeft Chili consequenter gespeeld dan Oranje.

Nederland heeft vanwege een beter doelsaldo voldoende aan een gelijkspel om als groepswinnaar te eindigen, maar het is zeer de vraag als het dat wil. De groepswinnaar zal het namelijk opnemen tegen nummer 2 in groep A en aangezien daarin nog geen klaarheid is gekomen, zou het Brazilië kunnen zijn. Hoewel het gastland nog niet heeft kunnen imponeren in deze eindronde, denk ik niet dat Nederland daarop zit te wachten. Rekening houdend hiermee, zou Van Gaal het best kunnen aansturen op een verlies om zodoende Brazilië te ontlopen.

Kameroen vs Brazilië
Kameroen heeft weer eens teleurgesteld op een WK. De Afrikanen wisten geen enkel punt te vergaren uit 2 wedstrijden. Hierdoor is de wedstrijd vandaag tegen het gastland, van administratieve waarde voor Kameroen. Brazilië daarentegen, speelde na de winst in de openingswedstrijd, gelijk tegen Mexico en moet minstens gelijk spelen om de volgende ronde te halen.

Brazilië heeft het voordeel dat het na Nederland en Chili in actie komt, waardoor het zelf kan bepalen als hij als groepswinnaar overgaat of als hij gaat voor de tweede plek. Ook hier is het dus afwachten welke strategie de bondscoach zal uitzetten.

Kroatië vs Mexico
Kroatië kwam na de nederlaag tegen Brazilië sterk terug en pakte de broodnodige punten tegen Kameroen. Kroatië moet winnen van Mexico om de volgende ronde te halen en zal alles in het werk stellen om hierin te slagen. De glansrijke overwinning in de vorige wedstrijd heeft ze voldoende vertrouwen gegeven.
Mexico speelde gelijk tegen het gastland en mag zich gelukkig prijzen met doelman Ochoa, die een rots in de branding was. De Mexicanen hebben voldoende aan een gelijkspel en zullen hoogstwaarschijnlijk een defensieve instelling hebben. Mexico zal vanuit de verdediging zo nu en dan proberen Kroatië op de counter te verslaan.

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannende wedstrijd.

Mireille Hoepel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May