Nabeschouwing dag 10
22 Jun 2014, 04:00
foto


Aan het eind van dag 10 zetten wij de belangrijkste gebeurtenissen met hun consequenties voor u op een rijtje. Argentinië heeft tegen Iran ook de volle winst behaald, maar de wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven. De Argentijnen hadden de grootste moeite om het stug verdedigende Iran opzij te zetten. Iran speelde in de eerste speelperiode anti-voetbal, waarbij de totale ploeg op de eigen speelhelft stond te verdedigen.

Halverwege de tweede helft leek de moed de Zuid-Amerikanen in de schoenen te zinken, waardoor Iran de bovenliggende partij was. Toen niemand meer erin geloofde, krulde Leonel Messi de bal op sensationele wijze in het Iraanse doel. Met dit resultaat is Argentinië geplaatst voor de volgende ronde. Iran is blijven steken op 1 punt en krijgt het moeilijk om de volgende ronde te bereiken. Nigeria won namelijk in de laatste wedstrijd van Bosnië-Herzegovina en heeft met 4 punten een beter vooruitzicht op plaatsing voor de achtste finales. De Bosniërs zitten na twee wedstrijden nog steeds zonder punten en mogen zich voorbereiden op een vroegtijdig vertrek uit Brazilië.

De tweede ontmoeting werd een ware thriller. Duitsland dat met groot machtsvertoon won van Portugal, ontsnapte aan een nederlaag tegen Ghana. Hoewel de Duitsers nog wel op voorsprong kwamen via Mario Götze, was het kwartier dat daarop volgde voor de Ghanezen. André Ayew en Gyan Asamoah brachten de Afrikanen op voorsprong, maar Duitsland kwam niet lang daarna via Miroslaw Klose langszij, waardoor de wedstrijd onbeslist eindigde. Duitsland heeft nu 4 punten uit twee wedstrijden, maar is nog niet geplaatst voor de achtste finales.

Ghana dat de eerste wedstrijd verloor van de VS heeft nu 1 punt en heeft plaatsing voor de volgende ronde niet meer in eigen hand. Een langer verblijf van Ghana in Brazilië is afhankelijk van het treffen tussen VS en Portugal dat later op de dag wordt afgewerkt.

Mireille Hoepel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May