Costa Rica toont lef, Engelse hoop vervlogen
20 Jun 2014, 15:45
Maker van de enige treffer Bryan Ruiz (Foto: Fifa)

Costa Rica wint met 1-0 van Italië, een stand die bij de rust al was bereikt. De Concacaf-vertegenwoordiger is met dit resultaat reeds geplaatst voor de eindronde.

Italië begon goed aan de wedstrijd, maar liet na de doelrijpe kansen te benutten. Mario Balotelli had zijn vizier niet op scherp, want de aanvaller hielp de ene na de andere kans om zeep. Enkele minuten voor de pauze stevende Joel Campbell vastberaden op het doel af, maar hij werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. De arbiter weigerde echter een strafschop toe te kennen, dit tot grote ontevredenheid van Jorge Luis Pinto, de bondscoach van Costa Rica. Niet lang hierna kwam Costa Rica toch op voorsprong toen Bryan Ruiz een wereldgoal maakte. Hij kopte het leder via de deklat het doel in, doelman Gianluigi Buffon verslagen achterlatend: 1-0. Dit was meteen ook de ruststand.

Na de pauze probeerde Italië met man en macht zijn hachje te redden. Bondscoach Cesare Prandelli bracht zelfs drie aanvallers in, maar het mocht niet baten. Costa Rica hield stand, legde beslag op alle drie punten en plaatste zich voor het eerst sinds 24 jaar voor de achtste finales. Met dit resultaat heeft Costa Rica de Engelse hoop de grond ingeboord. Engeland mag zich nu opmaken voor de terugreis, aangezien de laatste groepswedstrijd tegen Costa Rica slechts van administratieve waarde is.