Voorbeschouwingen wedstrijden dag 9
20 Jun 2014, 12:00
foto


Voor vandaag staan er enkele interessante wedstrijden geprogrammeerd. In groep D treffen Italië en Costa Rica elkaar, in groep E worden de ontmoetingen tussen Zwitserland en Frankrijk en Honduras tegen Ecuador afgewerkt.

Italië vs Costa Rica
Zowel Italië als Costa Rica won zijn eerste ontmoeting. Aangezien Uruguay won van Engeland en dus weer in de race is, zullen zowel Italië als Costa Rica erop gebrand zijn om het duel te winnen. Indien de wedstrijd onbeslist eindigt liggen de Engelsen eruit. Italië heeft op papier de betere ploeg, maar de Concacaf-vertegenwoordiger heeft al laten weten voor nog een stunt te willen zorgen. De Italianen zijn dus gewaarschuwd, want Costa Rica zal zijn huid duur verkopen.

Zwitserland vs Frankrijk
In de tweede ontmoeting betreft het ook landen die hun eerste wedstrijd wonnen. Zwitserland heeft karakter getoond tegen Ecuador door van een achterstand terug te komen en toch de volle winst te pakken. Frankrijk heeft het iets makkelijker gehad tegen Honduras dat reeds in de eerste speelperiode gereduceerd werd tot 10 man en ook nog een strafschop tegen kreeg. De Fransen hebben enkele sterren in hun gelederen en worden in staat geacht de volle winst te pakken. Zwitserland heeft echter getoond een niet te onderschatten werklust aan de dag te kunnen leggen, dus zijn er garanties voor een aantrekkelijke wedstrijd.

Honduras vs Ecuador
In de laatste wedstrijd van vandaag staan Honduras en Ecuador tegenover elkaar. Beide landen verloren hun eerste ontmoeting en moeten dus proberen te winnen om nog kans te maken de volgende ronde te halen. Ecuador heeft een vrij goede wedstrijd gespeeld, echter heeft langdradigheid hem de das om gedaan. Honduras daarentegen stond vanaf het begin met de rug tegen de muur en heeft nog niet laten zien waartoe het in staat is.

Gezien de omstandigheid dat beide ploegen zonder punt zitten, is het te verwachten dat het een harde wedstrijd zal worden. Ecuador is favoriet voor de overwinning, maar zal wel zakelijker moeten omgaan met de kansen.

Mireille Hoepel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May