Voorbeschouwingen speeldag 7
18 Jun 2014, 12:00
foto


Vandaag is het alweer de 7e dag van het WK. Alle landen hebben reeds een eerste optreden gehad. Degenen die hun eerste duel verloren, moeten vandaag winnen indien zij een plaats willen bemachtigen in de volgende ronde. Nog een verlies heeft namelijk een vroege exit tot gevolg. De landen die hun eerste duel wonnen, kunnen zich bij winst vandaag, opmaken voor de achtste finales. Australië, Spanje, Kameroen en Kroatië behoren tot de eerste categorie, terwijl Nederland en Chili een betere positie hebben. Dit gegeven maakt de wedstrijden extra interessant. In de eerste ontmoeting neemt Australië het op tegen Nederland in groep B, gevolgd door Spanje tegen Chili, eveneens in groep B, terwijl Kameroen en Kroatië in groep A, als laatste aan de bak komen.

Australië vs Nederland
De klinkende overwinning van Nederland op Spanje is nog vers in het geheugen, evenals de nederlaag van Australië tegen Chili, maar voetbal is geen optelsom. Hoewel Nederland theoretisch over een veel betere selectie beschikt dan Australië, wacht Oranje een moeilijke wedstrijd. Australië zal zijn huid zo duur mogelijk verkopen voor een langer verblijf in Brazilië.

Nederland is de favoriet voor de overwinning, maar het zal hem niet in de schoot geworpen worden.

Sanje vs Chili
Spanje moest na afloop van zijn openingsduel tegen Nederland zijn wonden likken, want het werd met maar liefst 1-5 vernederd door Oranje. Wat de nederlaag nog pijnlijker maakt, is dat Spanje de regerende kampioen is en de afgang was een kampioen onwaardig. Vicente del Bosque zal het roer moeten omgooien tegen Chili, anders ligt een vroege exit in het verschiet. Indien Spanje erin geslaagd is de vernedering van zich af te zetten en zich volledig concentreert op Chili, kan de kampioen het gezicht redden.

Chili zal proberen de wereldkampioen die door Nederland aan het wankelen is gebracht, de genadeslag toe te brengen. De Chilenen zijn zich ervan bewust dat de wedstrijd tegen Spanje cruciaal is voor overgang naar de achtste finale. Bij een overwinning op Spanje is plaatsing hiervoor is een feit, terwijl een nederlaag Chili voor de opgave stelt om Nederland te verslaan in het laatste groepsduel. De Zuid-Amerikanen zullen zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven, maar er alles aan doen om Spanje te verslaan.

Het belooft een spannende wedstrijd te worden die beide kanten op kan gaan.

Kameroen vs Kroatië
Kameroen beleeft weer eens een slechte eindronde. De Afrikanen konden geen vuist maken tegen Mexico en verloren hun eerste wedstrijd. Vandaag is het alles of niets tegen Kroatië dat zijn eerste wedstrijd ook verloor. Geen van beide landen is gebaat bij een verlies, want dat zou inhouden dat een vroeg vertrek niet meer gestuit kan worden. Zowel Kameroen als Kroatië zal er hard tegen gaan.

Het belooft een grimmige wedstrijd te worden, die vooral op het middenveld uitgevochten zal worden.

Mireille Hoepel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May