Onrust bij RGD-artsen die niet zijn betaald voor basiszorg
17 Jun 2014, 04:30
foto


De Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) zegt dat er reeds zes maanden niet betaald is voor de dienst die verleend is aan het gratis basiszorgsysteem. Er heerst een toenemende onrust bij artsen in dienst van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), omdat er nog geen zicht is op de vergoeding. Het gaat om de dienstverlening aan de groep cliënten in de leeftijd 0-16 en 60 en ouder.

Een aanvraag voor een spoedonderhoud en een gesteld ultimatum hebben geresulteerd in een uitnodiging van de leiding van de RGD voor een datum na meer dan drie weken. De VRA stelt dat de leiding van de RGD op eigen wijze een nieuwe loonstructuur heeft laten ontwikkelen en heeft de VRA hiervan slechts in kennis gesteld. Dit is gebeurd na enkele interviews met artsen in dienst van RGD.

De artsen die vooralsnog onverkort deze dienstverlening hebben voortgezet zijn zich aan het beraden hoe verder, aangezien de RGD wel maandelijks de inkomsten vanuit de verzekeringsmaatschappij op basis van een abonnementstarief ontvangt.
De VRA zegt bij de invoering van het basiszorgsysteem altijd haar volle ondersteuning toegezegd te hebben, echter dreigt door wanbetaling van de dienstverleners het gelijkwaardigheidsbeginsel van gelijkwaardige zorg voor iedere Surinamer, op deze wijze verloren te gaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May