Blokland belooft meer gezondheidscentra in gehele land
16 Jun 2014, 10:00
foto
Minister Michel Blokland


De minister van Volksgezondheid Michel Blokland deelt mee dat er meerdere gezondheidscentra zullen komen in diverse gebieden over de kustvlakte en ook in het binnenland. Het ministerie heeft samen met de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) de missie om de gezondheidszorg steeds toegankelijker te maken.

De eerste stap is gezet door het verruimen van de diensten van de RGD te poli Geyersvlijt, waar patiënten tot 23.00 uur nog toegang hebben tot een arts. Ook Poli Lelydorp zal 'een 24-uurs service' verlenen, zegt de minister. De voorbereidingen zijn reeds getroffen en het centrum is al bijna af voor gebruik. ''Andere centra zullen ook komen in Latour, Centrum en de Derde Rijweg. We zijn bezig in elk gebied. Ook in Kwarasan moet er een komen'', zegt de minister. De dienstverlening naar de burgers toe moet zo verspreid mogelijk geschieden, vindt de bewindsman. ''De burgers hoeven zich op deze manier niet druk te maken over de wachtdienstregeling en weten dat ze tot 23.00 nog terecht kunnen bij een arts'', stelt de minister. Ook op zon- en feestdagen moet de burgerij makkelijk toegang hebben tot de diensten van de RGD.

Niet alleen in de kustvlakte wordt er gewerkt aan het verbeteren van de dienstverlening. De volksgezondheidsminister vertelt dat binnenkort er ook gesprekken zullen starten met delen van het Binnenland, waar de toegang tot gezondheidszorg nog gering is. Tijdens vergaderingen in De Nationale Assemblee hebben diverse parlementariërs van onder andere Brokopondo aan de minister gevraagd de RGD ook te brengen naar het binnenland. Volgens de parlementariërs zou de dienstverlening van de Medische Zending, die verantwoordelijk is voor het binnenland, tekort schieten. De minister zegt dat ook in het binnenland er centra zullen worden geopend. Er zijn reeds enkele nieuwe gezondheidscentra opgezet, terwijl bestaande zijn gerenoveerd. ''We kijken of we meteen na het WK de opening kunnen verrichten van deze centra''. Ook de Medische Zending krijgt een upgrade, vertelt de minister.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May