Nabeschouwing wedstrijden dag 3
15 Jun 2014, 04:00
foto


Aan het eind van de derde speeldag van het WK is het weer eens duidelijk geworden dat statistieken niet doorslaggevend zijn, maar slechts als leidraad dienen. De eerlijkheid gebiedt om bepaalde meningen te herzien.

Colombia vs Griekenland
In de eerste ontmoeting heeft Colombia gedaan wat van hem verwacht werd en versloeg Griekenland met 3-0. Colombia heeft met deze overwinning zijn visitekaartje afgegeven en heeft uit de twee resterende wedstrijden tegen Ivoorkust en Japan nog 1 overwinning nodig om een plaats in de volgende ronde veilig te stellen. Griekenland is in groep C de schlemiel en lijkt af te stevenen op een vroege exit zonder competitiepunten.

Uruguay vs Costa Rica
Nauwelijks bekomen van de eerste verrassing, waarbij Nederland wereldkampioen Spanje vernederde, heeft Costa Rica vriend en vijand verrast door voetbalgrootheid Uruguay met lege handen terug te sturen naar zijn hotel. De wereldkampioen van 1930 en 1950 begon zonder sterspeler Luis Suarez, die naar verluidt gespaard werd voor de moeilijker wedstrijden tegen Engeland en Italië. Costa Rica maakte gretig gebruik van hetgeen kan worden aangemerkt als onderschatting en slachtte de routinier af: 3-1.

Engeland vs Italie
Bondscoach Hodson van Engeland heeft gefaald om het spelerspotentieel dat hij ter beschikking heeft dienstbaar te maken voor de nationale ploeg. Het is haast onvoorstelbaar dat de vereniging van zoveel talent het heeft afgelegd tegen Italië. Niet dat Italië zo een slecht team heeft, maar theoretisch gezien zou Engeland zich zonder al teveel moeite moeten ontdoen van deze tegenstander.

Ivoorkust vs Japan
In de laatste ontmoeting zaterdag heeft Ivoorkust zich knap geknokt langs Japan. De ploeg van Japan nam halverwege de eerste speelperiode nog wel een voorsprong, maar kon deze niet verdedigen. Ivoorkust heeft stuk voor stuk grote namen in de selectie, maar het individueel spel is nog altijd het probleem bij dit land. Spelers vergeten het groepsbelang en blijven te lang draven met de bal, hetgeen leidt tot onnodig balverlies, blessures en voortijdige oververmoeidheid.

De prestatie neergezet door Costa Rica heeft duidelijk gemaakt dat een WK niet voorspelbaar is. In navolging van een bekende uitspraak in de NBA kan gezegd worden: 'WK-time is another time'.

Mireille Hoepel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May