Voorbeschouwingen speeldag 3
14 Jun 2014, 12:30
foto


Op de derde speeldag zijn er maar liefst vier wedstrijden. Colombia neemt het op tegen Griekenland, Uruguay tegen Costa Rica, Engeland tegen Italië en Ivoorkust tegen Japan.


Colombia vs Griekenland
Griekenland heeft geen rijke voetbalgeschiedenis, maar heeft wel de Europese titel gepakt in 2004. Daarvoor en daarna heeft dit land niet veel in de melk te brokkelen gehad op grote toernooien. De Griekse hoop is gevestigd op Giorgios Samaras en Kostas Mitroglou.

Ook Colombia heeft geen rijke WK-geschiedenis. Het land heeft zich een paar keer gekwalificeerd, maar kwam in het beste geval slechts tot de tweede ronde. Colombia heeft wel grote spelers voortgebracht, maar is er tot nog toe niet in geslaagd om zijn stempel te drukken op mondiaal niveau. Ondanks de afwezigheid van sterspeler Radamel Falcao, wordt het wel in staat geacht de eerste opponent te verslaan. Fredy Guarin zal de kar moeten trekken.

Uruguay vs Costa Rica
Over deze wedstrijd kunnen we kort zijn. Uruguay zal met spelers als Luis Suarez en Edison Cavani, Costa Rica op de pijnbank leggen. Het zal een eenzijdige vertoning worden, waarbij Costa Rica niets in de melk te brokkelen zal hebben. De hoop van Costa Rica is gevestigd op Joel Campbell.


Engeland vs Italië
Dit is voor velen de interessantste wedstrijd van vandaag. De geselecteerde spelers bij Engeland en Italië zijn stuk voor stuk topvoetballers die geen aanbeveling behoeven. De overwinning zal gaan naar het land met het beste strijdplan.

Hoewel het spel van Italië de laatste jaren een stuk minder is, dan in de tijd van Roberto Baggio en Allesandro Costacurta, blijft het een team waar men rekening mee moet houden. Er wordt veel verwacht van Mario Ballotelli en Ciro Immobile, maar het is de vraag in hoeverre zij aan de verwachtingen kunnen voldoen.

Ook Engeland heeft een sterrenteam, maar sukkelt de laatste edities van het WK om zijn stempel te drukken op het mondiaal toernooi. Spelers als Daniel Sturridge en Daniel Welbeck zullen de kar moeten trekken. Engeland heeft een completer team en zal als de tekenen niet bedriegen, aan het langste eind trekken.

Ivoorkust vs Japan
De laatste wedstrijd gaat vandaag tussen Ivoorkust en Japan. Sedert 1998 heeft Japan zich steeds geplaatst voor de eindronde van het WK. Het land kwam niet ver, maar het getuigt van een zekere mate van consistentie in de nationale aanpak van de voetbalsport in dat land. Het land heeft grote namen voortgebracht als: Hidetoshi Nakata en Shinji Ono. De huidige generatie heeft Keisuke Honda en Shinji Kagawa als voorhoedespelers.

Ivoorkust zou theoretisch gezien geen moeite moeten hebben met Japan. Het elftal bestaat stuk voor stuk uit voetballers die hun sporen hebben verdiend in de grote Europese competities. Om maar enkele namen te noemen: Didier Drogba, Yaya Toure en Wilfried Bony. Echter hebben de afzonderlijke sterren als eenheid nooit echt succes gehad op het mondiaal toernooi.

Ivoorkust heeft betere individuele voetballers, maar staat er niet als collectief terwijl Japan een ploeg heeft met een heel goed loop- en uithoudingsvermogen. Het wordt wel een interessante wedstrijd die mogelijk onbeslist eindigt.

Mireille Hoepel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May