Mijnbouwkundigen en geologen voor duurzame oplossing
11 Jun 2014, 12:00
foto


De Vereniging van Mijnbouwkundigen en Geologen in Suriname (VMGS) pleit voor een duurzame oplossing voor de bauxietindustrie. In een persbericht zegt de organisatie bereid te zijn om een bijdrage te leveren. Geconcludeerd wordt dat de natie gefaald heeft om zich minimaal goed voor te bereiden op de situatie.


De recente ontwikkelingen in de sector vormen een bron van grote zorg bij VMGS.
"De toekomst van een aanzienlijk deel van onze leden en aspirant leden ziet er, met de mogelijkheid dat er een einde komt aan de bauxietindustrie in Suriname, niet rooskleurig uit', stelt de vereniging. Deze situatie heeft enkel en alleen kunnen ontstaan door het structurele gebrek aan kennis en kunde op geologisch en mijnbouwkundig gebied bij de overheid, haar werkarmen en haar instituten, meent de VMGS.

Er dreigt volgens de organisatie een desastreuze afloop die te vergelijken is met die van de onderhandelingen met BHP-Billiton over de ontginning van de Bakhuisbauxiet. "Bij die onderhandelingen is meerdere malen, maar tevergeefs, door exponenten van onze vereniging op kundige wijze uitleg gegeven over de noodzaak van dit project voor het voortbestaan van de Surinaamse
bauxietindustrie", zegt de VMGS. Het persbericht is getekend door voorzitter Ewald Poetisi en bestuurslid Fidji Sastrohardjo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May