Surichange Bank krijgt Gopio-award
11 Jun 2014, 00:00
foto


De Surichange Bank NV heeft van Gopio International een award van waardering gekregen. Ook de Demerara Bank van Guyana heeft die eer gehad. De awards zijn uitgereikt tijdens de 25ste Gopio-jubileum conferentie te Trinidad en Tobago.

De erkenning van de banken is voor de bijzondere prestaties die zij geleverd hebben in zowel hun land als internationaal. Gopio (Global organization of People of Indian Origin) vertegenwoordigt wereldwijd zo’n 20 miljoen mensen. Het gaat hier om nakomelingen van de contractarbeiders die in de 19de eeuw uit India zijn gehaald om na de afschaffing van de slavernij in de Britse en Nederlandse koloniën, slavenarbeid te verrichten.

Er zijn erkenningen gegeven aan instituten voor hun service en bijdrage. Surichange Bank NV verstrekt studentenleningen en heeft de bijeenkomst mede gesponsord. President-commissaris Chandrikapersad Baidjnath Misier heeft tijdens de 25ste Gopio-bijeenkomst benadrukt dat de diaspora niet alleen een netwerk is waarbinnen kennis, cultuur, geld en andere middelen met elkaar gedeeld en verdeeld worden, maar dat er ook een niet verbroken spirituele lijn (stamboom) is binnen elke cultuurgemeenschap.

Misier heeft als life member van Gopio ook een award van erkenning gehad. Zijn erkenning valt in de categorie van de bijdrage van mensen die Gopio vrijwillig ondersteunen en werkzaamheden voor de organisatie verrichten. Ook zijn er awards uitgereikt aan mensen die in de afgelopen periode bijzondere prestaties hebben geleverd.

“De nakomelingen van de Hindostaanse immigranten hebben het goed gedaan,” zegt Misier. Hij wijst erop dat de Indiase diaspora heeft gemaakt dat India het nu goed doet. “Veel Indiërs in het buitenland maken geld over naar hun vaderland.” Vorig jaar alleen ontving India US$ 70 miljard uit de zogenoemde remittances, overmakingen vanuit het buitenland. Sinds 2011 is India het land met het hoogste bedrag aan inkomende overmakingen. De ervaring leert dat nazaten van de Indiërs, die het land hebben verlaten, blijven investeren in India.

De jubileumconferentie van Gopio is gehouden van 27 tot en met 29 mei onder het thema ‘The Indian Diaspora, today and tomorrow’.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May