'Papa Wiki' in het licht van sport
08 Jun 2014, 19:00
foto


De Stichting Man Mit' Man zal ook dit jaar voorafgaand aan Vaderdag extra aandacht schenken aan vaders. 'Papa Wiki' loopt van maandag 9 juni tot en met Vaderdag, zondag 15 juni 2014. Drie jaar geleden werd het dit initiatief genomen. De stichting vindt dat vaders veel meer in beeld mogen, omdat zij een wezenlijke bijdrage leveren bij de opvoeding van hun kinderen of kleinkinderen.

Stichting Man Mit’ Man stimuleert de hele samenleving in deze week om activiteiten te ontplooien en zo waardering te tonen voor vaders. Daarnaast helpen de activiteiten toekomstige vaders inzicht te geven hoe zij later hun vaderschap vorm kunnen geven.
Het thema dit jaar is 'Vaderschap en Sport'. Hier is voor gekozen omdat tijdens Papa Wiki 2014 het Wereldkampioenschap Voetbal van start gaat en worden voortgezet. Het gaat er echter niet slechts om dat vaders alleen naar voetbal op tv of in het stadion kijken, maar dat ze zelf, met hun gezin actief aan sport (zullen) doen.

Vaders kennen allen wel het beeld van het zoontje dat aan een doodvermoeide vader staat te duwen om met hem een of ander spel of sport te doen. In een essay getiteld 'Fathering through Sport and Leisure' wordt de rol die vaders kunnen vervullen besproken, bij het stimuleren van sport in hun gezin. Sporten met het gezin ontspant, verbindt, lost zoveel problemen op en is bovendien gezond. Ook het gaan kijken naar sportactiviteiten van de kinderen versterkt de band en laat bij kinderen een leven lang het beeld achter van de betrokken vader.
Stichting Man Mit’ Man roept vaders dit jaar op om meer te sporten met hun kinderen, zowel de jongens als de meisjes.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May