Thakoerdien: 'Ze hebben mij tot een gangster gemaakt'
05 Jun 2014, 00:00
foto


Directeur Ewald Thakoerdien van de Thakoerdien Group N.V. vindt het erg dat zijn goede naam en eer zijn aangetast door diverse berichten die in de media zijn verschenen. Volgens de ondernemer lijdt hij grote economische schade en zien partners met wie hij zaken doet hem als een gangster. Een aantal partners heeft de samenwerking met de ondernemer stopgezet. Dit zegt Thakoerdien aan Starnieuws.

Op 12 mei werd Thakoerdien door de politie aangehouden, omdat Galied Aziz Ahmohamed aangifte van ontvoering en zware mishandeling tegen hem deed. De ondernemer merkt op dat hij het slachtoffer nooit heeft mishandeld en bedreigd. Hij had hem nodig voor laswerkzaamheden. Galied Aziz Ahmohamed zou Thakoerdien voorgehouden hebben dat hij als vader heeft opgetreden bij het huwelijk van zijn zoon. Volgens de ondernemer is er wel een woordenwisseling geweest. Thakoerdien betreurt dat hij onschuldig tien dagen lang in detentie heeft doorgebracht.

Complot
“Er is een complot tegen mij opgezet. Ik word betiteld als een crimineel. Al mijn zaken en bedrijven gaan achteruit en ik lijd enorme verliezen. Mensen zijn bang om zaken met mij te doen, omdat zij ervan uitgaan dat ik ze kan ontvoeren en mishandelen. Deze verhalen berusten niet op waarheid. Wat wel waar is, is dat mijn ex-vrouw Siene Thakoerdien mij geprobeerd heeft af te persen en zij eiste euro 300.000 van mij om een politiezaak in te trekken. Hiertegen heb ik aangifte gedaan”, deelt Thakoerdien mee. Volgens Thakoerdien vroeg zijn ex-vrouw euro 25.000 om een inspecteur van politie te betalen. De gesprekken heeft de ondernemer op de band aan Starnieuws overhandigd.

De ondernemer vertelt dat zijn gezondheid achteruit is gegaan en dat hij een trauma heeft opgelopen. Zo beweert hij verwezen te zijn naar een psychiater. Daarnaast lijdt hij aan diabetes. Thakoerdien benadrukt dat de rechter- commissaris na tien dagen geen aanleiding vond om zijn detentie te verlengen. “Ik heb een goede naam in de gemeenschap gehad en nu beschouwen mensen mij als een crimineel. Wat ik erg jammer vind, is dat ik beticht wordt van iets wat ik niet gedaan heb. Mijn advocaten Irwin Kanhai en Benito Pick zijn bezig om de zaken verder uit te werken”, vertelt de ondernemer. Thakoerdien hoopt dat zijn goede naam en eer hersteld kunnen worden.

Wanita Ramnath

In deel 2 het relaas van Galied Aziz Ahmohamed
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May