Ruth de Windt beëdigd als griffier DNA
03 Jun 2014, 15:38
foto
De nieuwe griffier van De Nationale Assemblee, Ruth de Windt.


In een bijzondere openbare vergadering is vanmiddag Ruth de Windt beëdigd tot griffier van De Nationale Assemblee (DNA). De Windt die jarenlang heeft gefungeerd als waarnemend en substituut griffier, volgt Marcia Burleson op. De Windt is de tweede vrouw in deze functie van het hoogste college van Staat.

In de felicitatieboodschappen van de verschillende fracties en de regering was eenieder het erover eens dat De Windt een kundige en betrouwbare persoon is. Zij bedankten ook Burleson, die nu met pensioen is en op bekwame wijze haar werk heeft gedaan. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei dat de functie van griffier de hoogste ondersteunende functie is binnen het parlement.

Fractieleider Carl Breeveld van DOE zei dat de ervaring die hij met De Windt heeft, leert dat het gaat om een professional, die vooral bekend is om de rust die zij aan de dag legt in het werk. “Dat geeft ook aan dat u te vertrouwen bent. De keus voor u is zeker op zijn plaats”, stelde Breeveld. Guno Castelen die namens de Nieuw Front fractie de felicitaties uitbracht, zei dat griffiers uit goed hout zijn gesneden. “Tot nu toe hebben al onze griffiers dat bewezen. Ik wens de nieuwe griffier veel sterkte en vooral gezondheid toe”, zei Castelen. Ook de fractieleiders Ronnie Brunswijk (A Combinatie), Ricardo Panka (Mega Combinatie), Paul Somohardjo (Volks Alliantie/Pertjajah Luhur) en Ronny Asabina (BEP) wensten de nieuwe griffier veel succes toe. Zij zijn allen ervan overtuigd dat ze een goede samenwerking met De Windt zullen hebben.

De beëdiging van De Windt werd bijgewoond door haar familie en vrienden, alle leden van het College en oud-griffiers van het parlement. Panka opperde dat naast een galerij voor oud-voorzitters van het parlement ook de foto's moeten worden opgehangen van de gewezen griffiers. Simons zei dat dit zal gebeuren wanneer het nieuwe parlementsgebouw er is. Na de beëdiging en felicitaties was er een kort samenzijn en traktatie in de koffiekamer van het parlement.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May