Twaalf maanden voor schieten op illegale goudzoeker
03 Jun 2014, 01:00
foto


Aan Patrick D. en Oliver K. heeft rechter Maytrie Kuldipsingh op de rechtszitting maandag respectievelijk tot twaalf maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar om twaalf maanden onvoorwaardelijke celstraf veroordeeld. Beiden hebben een illegale goudzoeker zwaar mishandeld en Oliver K. had de Vuurwapenwet overtreden.
Volgens de rechter hebben beiden opzettelijk op het slachtoffer geschoten. Hij werd in zijn been geraakt en liep brandwonden op aan zijn borst, buik en rug door de paintball gun waarmee hij verwond werd. Ook heeft het onderzoek uitgewezen dat er van dichtbij, drie meter afstand, geschoten is op het slachtoffer.

Volgens Oliver K., die als bewaker te Rosebel Gold Mines te werk gesteld is, ging hij de illegale goudzoeker achterna. Hij beweerde dat hij viel waardoor zijn jachtgeweer afging. Het schot raakte het slachtoffer in zijn bovenbeen. Officier van justitie, Roy Elgin, voerde eerder op een rechtszitting aan dat de Forensische Opsporing het wapen heeft onderzocht. Vastgesteld is dat het jachtgeweer in goede staat van onderhoud verkeerde, waardoor het onmogelijk is geweest dat het afging. Op de goudzoeker werd van een afstand van drie meters geschoten.

Nadat het slachtoffer geraakt was, schoot Patrick D. het slachtoffer op zijn borst, buik en rug met een paintball gun. Het slachtoffer hield brandwonden hieraan over. Dit vond plaats tijdens een gezamenlijke patrouille van de Rosebel security, de politie en de commissie Ordening Goudsector in één van de industriële zones van Rosebel, het Koolhoven-gebied. Er was een melding van illegale activiteiten in dat gebied. In deze zaak had het Openbaar Ministerie vijftien maanden geëist tegen de veroordeelden.
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March