Ramnandanlal: Mega Combinatie beste optie voor PALU
31 May 2014, 06:00
foto


Mega Combinatie is de beste optie voor de politieke partij PALU, onder leiding van Jim Hok. Dat zegt ondervoorzitter en parlementariër Henk Ramnandanlal. ''De Mega Combinatie is de beste optie voor wat betreft de inhoudelijke zaken die de PALU gerealiseerd wil hebben'', zegt Ramnandanlal.

Hervormingen doorvoeren en de samenleving ontdoen van koloniale erfenissen zijn volgens hem de veranderingen die moeten komen. Vooral op bestuurlijk niveau, onderwijsgebeuren en de gezondheidszorg zijn de hervormingen nodig, meent Ramnandanlal. Hij zegt zich ervan bewust te zijn dat de bereidwilligheid ook vanuit de Mega Combinatie moet komen. Hierover zijn er nog onvoldoende gesprekken gevoerd, echter is Ramnandanlal wel ervan overtuigd dat deze alsnog zullen komen.

Hoewel de Mega Combinatie de beste optie blijft voor een samenwerking is de PALU enorm teleurgesteld in de communicatie met de NDP over de afgelopen regeerperiode, zegt Ramnandanlal. Niet alleen de PALU heeft te kampen gehad met een slechte informatiestroom vanuit de regering, maar ook de NDP zelf en de andere partners. ''Dat is de algemene klacht. Deze regering heeft te weinig aandacht gehad voor de informatiestroom naar de hele coalitie toe''. Ook vanuit de NDP ministeries was de informatiestroom heel erg slecht. ''Dat is een algemeen kenmerk geweest van de regering''. Hij hoopt dat hierin verandering zal komen. Tijdens de evaluatiegesprekken met de NDP zal dit pijnpunt dan ook uitgebreid worden besproken, stelt Ramnandanlal.

Momenteel is de partij bezig de verschillende structuren te evalueren en te versterken. Volgens Ramnandanlal heeft zijn partij continue hard gewerkt voor de posities die steeds zijn ingevuld op bestuurlijk niveau en heeft de regering een kritische begeleiding gekregen. De partij heeft zich over de afgelopen periode enorm ingezet voor de landbouwproductie, de verder ontwikkeling van de mijnbouw, de water- en elektriciteitsvoorziening. Tevens zijn er veranderingen doorgevoerd op sociaal niveau. De planning is bij de komende verkiezingen uit meer dan twee districten, kandidaten voor te dragen. Tot nu toe is de partij steeds met zetels vanuit Coronie en Paramaribo gekomen. ''Maar we gaan nu verder uitbouwen, omdat de structuren ook in andere districten nog levend zijn''. Ramnandanlal zegt dat de samenleving uitkijkt naar de PALU. Dit komt volgens hem door het optreden van de partij in het parlement en de invulling van de post van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May