Soemita tekent intentieverklaring met oppositie
29 May 2014, 00:00
foto
KTPI-voorzitter Willy Soemta


Het bestuur van de KTPI heeft besloten de intentieverklaring voor samenwerking met de VHP, NPS, SPA, DA91, Pertjajah Luhur en BEP donderdagmorgen te ondertekenen. Partijvoorzitter Willy Soemita zegt aan Starnieuws dat ondervoorzitter Oesman Wangsabesari niet aanwezig was op de bestuursvergadering. Alle overige bestuursleden (twaalf) hebben unaniem besloten om de intentie voor samenwerking uit te spreken.

Soemita deelt mee dat de partij zich moet voorbereiden voor de komende verkiezing, ook al maakt de KTPI deel uit van de Mega Combinatie tot mei 2015. Het gaat volgens de politicus niet om woordbreuk. Soemita zegt dat een jaar voor de verkiezingen de partij moet weten welke kant opgegaan zal worden. De Mega Combinatie zal formeel op de hoogte worden gesteld van de stap die de KTPI heeft genomen.

"Alle bestuursleden op Wangsabesari na vinden dat de KTPI de intentieverklaring moet tekenen. Het bestuur is in een motie gemachtigd door de structuren van de partij om een samenwerking aan te gaan met partijen of combinaties. Wangsabesari moet zich als goede democraat neerleggen bij de beslissing van het bestuur", vindt Soemita. De KTPI doet in feite de politieke overstap zonder de twee assembleeleden die de partij in 2010 had voorgedragen. Soemita zegt dat hij naar de toekomst kijkt, want deze periode is zo goed als achter de rug.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May