Penitentiaire ambtenaren die in actie waren, worden gestraft
28 May 2014, 06:00
foto


Penitentiaire ambtenaren die meegedaan hebben met de staking van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) mogen geen overwerk meer verrichten. Dit is meegedeeld aan de wachtcommandanten. Bestuurslid Aniel Ramharak zegt aan Starnieuws dat er duidelijk sprake is van rancune, ook al wordt het steeds ontkend.

Ramharak vindt dat de maatregel tegen de penitentiaire ambtenaren in Nickerie ook rancuneus is. Hij deelt mee dat de dienstleiding officieel op de hoogte is gesteld van de staking. De leden hebben volgens de BPAS niet onverantwoord gehandeld, want de dienst is keurig netjes overgedragen.

De wachtcommandanten van Duisburg hebben zwart op wit de opdracht gekregen om leden die actie gevoerd hebben, niet in te zetten. Ook in De Nationale Assemblee is aandacht gevraagd over de situatie van de penitentiaire ambtenaren. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie stelt zich op het standpunt dat hij geen conflict heeft met de bond. Het is de presidentiële commissie die met een plan is gekomen, dat verworpen werd door de BPAS. De bond wacht nu op de uitspraak van de rechter op 5 juni.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May