Adhin en Valies praten nog niet met elkaar
21 May 2014, 00:00
foto


Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling en de Bond van Leraren (BvL) zijn nog niet begonnen met gesprekken om te komen tot een oplossing in de kwestie Natin. Beide partijen nemen op aandringen van vicepresident (vp) Robert Ameerali een 'persstilte' in acht. De BvL en de minister hadden elk afzonderlijk een persconferentie aangekondigd, die weer is afgelast.

De docenten van het Natuur Technisch Instituut (Natin) hebben sinds maandag het werk hervat. Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, heeft eerder verklaard zich te houden aan het principe-akkoord dat bereikt is met de vp. Dit is gebeurd ten overstaan van de vaste assembleecommissie voor Onderwijs. Volgens de BvL is afgesproken dat de maatregel waarbij inhouding wordt gepleegd op de vergoeding van docenten die met zwangerschapsverlof zijn, wordt teruggedraaid. De BvL moest de staking onmiddellijk beëindigen, terwijl minister Adhin het kort geding zou intrekken.

Tot nu toe is alleen de staking van de BvL opgeheven. Adhin houdt het kort geding als een stok achter de deur. Adhin zei eerder aan Starnieuws dat het pad van dialoog is geopend, maar de maatregel om de inhoudingen terug te draaien niet is afgesproken. Dat wordt volgens hem om de tafel besproken. Valies stelt zich op het standpunt dat wanneer Adhin zich houdt aan het principe-akkoord, dan pas kan er gesproken worden. Het is de bedoeling dat vandaag het ministerie en de BvL met elkaar zullen praten. Of dit gesprek doorgaat, is nog onzeker.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May