Plan voor onderhoud scholen door OW en jeugdigen
14 May 2014, 22:00
foto
De leiding van het Nationaal Jeugdparlement op bezoek bij minister van OW, Rabindre Parmessar. (Foto: OW)


De nieuwe leiding van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) heeft met de minister van Openbare Werken (OW), Rabindre Parmessar, een schoonmaakplan voor scholen en schoolterreinen besproken. Dit plan zou samen met het ministerie uitgevoerd moeten worden. Het is de bedoeling dat de scholieren zelf hun schoolterrein onderhouden.

Voorgesteld is om eens per maand een schoonmaakdag te houden, waarbij zowel het terrein als het gebouw schoongemaakt wordt. De NJP-leiding kon zich volgens de voorlichting van OW, helemaal terugvinden in dit voorstel, omdat zij van mening is dat de bewustwording voor een schoon milieu al bij de jeugd begint. De jeugdleiders zeggen het ministerie eventueel te kunnen ondersteunen bij schoonmaakacties in de verschillende buurten.

Het bezoek was tevens een kennismaking met de nieuwgekozen leiding van het NJP. Priya Sital, voorzitter van het jongereninstituut, kijkt terug op een vruchtbaar gesprek met de minister. “Eén van de belangrijke punten was dat van het zelf schoonmaken van de schoolterreinen. Wij van het NJP kunnen nu een plan opzetten om jongeren te mobiliseren om vrijwillig te helpen ons land schoon te houden,” zegt Sital. Zij wil graag om de zes maanden een evaluatiemeeting met de minister.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May