Penitentiaire ambtenaren weer in beraad
14 May 2014, 10:48
foto
De ontevreden pa's hebben zich verzameld bij het gebouw van 'De Moederbond' (Foto: Raoul Lith)


De situatie van de penitentiaire ambtenaren (pa) is weer terug naar het begin. Vanaf vanmorgen zijn de bij de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) aangesloten leden in beraad.

Tijdens een algemene ledenvergadering vanmorgen is het werkplan dat een presidentiële commissie heeft gemaakt verworpen. Het bondsbestuur onder leiding van Gustaaf Gallant heeft het werkplan voorgehouden aan zijn leden.

Sinds vorig jaar maart tot eind november verschenen de dertien bestuursleden van de bond niet aan het werk uit protest dat de leiding van het ministerie van Justitie en Politie 83 pa's had gemuteerd. Onder de gemuteerden was ook het voltallig bondsbestuur. Nadat de mutaties door tussenkomst van de rechter waren teruggedraaid, hadden de bestuursleden hun werk hervat.

Vanaf vandaag is niet alleen het bestuur, maar zijn ook de leden in beraad. De leden kunnen zich niet terugvinden in de ‘wijziging van beleidsinzichten’ die in het werkplan zijn opgenomen. Zo is de eis van de bond om een korpschef in het plan verwerkt naar de benoeming van een onderdirecteur. Ook kan de bond zich niet terugvinden in het concept organogram van de dienst.

De bondsleden zullen zich elke dag aanmelden bij 'De Moederbond' waar ze bij zijn aangesloten. Om 11 uur belegt het bondsbestuur een persconferentie waarin hij zijn standpunt zal duidelijk maken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May