Carifta-gangers gewaardeerd voor prestaties
13 May 2014, 20:20
foto
Yael Touw Ngie Tjouw en minister Ismanto Adna. (Foto: S en J)


De Carifta-gangers zijn voor hun uitstekende resultaten tijdens de Carifta Games 2014, gehuldigd door minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken (S en J). Deze editie van de games was de meest succesvolle voor Suriname. Suriname won zestien gouden, drie zilveren en negen bronzen medailles bij de onderdelen zwemmen en atletiek. Van het ministerie kregen de medaillewinnaars cadeaubonnen van Casa Junior.

Yael Touw Ngie Tjouw vestigde te Aruba vijf Carifta-records bij zwemmen en Zuhayr Pigot, een bij hetzelfde onderdeel. Ook een bijzondere prestatie was er van Miguel van Assen op de Bahamas bij het onderdeel hinkstapspringen. Hij behaalde goud en deed een sprong van 16.33 meter. Hij verbrak drie records: van Zuid-Amerika, het nationaal record van Suriname en dat van de Carifta Games.

Vertegenwoordiger van de Surinaamse Zwembond, Tjoe A On en voorzitter Letitia Vriesde van de Surinaamse Atletiekbond waren aanwezig voor het uitbrengen van felicitaties. Vriesde gaf aan dat jonge mensen nodig zijn om geschiedenis te schrijven voor Suriname.

Het ministerie van Sport en Jeugdzaken heeft beleid uitgezet om voorwaarden te scheppen voor het neerzetten van goede prestaties en geeft aan dat hij een helpende hand zal blijven uitsteken om richting te geven aan onze sporttalenten, zegt de voorlichting van S en J. Hierover zal met de sportbonden van gedachten gewisseld worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May